Fotoğraf Teknikleri

Fotoğraf Çekme Teknikleri

Fotoğraf Ekipmanları, Fotoğraf Teknikleri

Sıkışan Filtrenizi Testere ve Çekiç ile Çıkarma Yöntemi

Puan verilmedi.

Gezi fotoğrafçısı Craig Pulsifer objektifini yanlışlıkla sert bir şekilde çarpınca objektif önündeki filtre sıkışır ve Craig Canon resmi servisine danışır…

Canon servisindeki yetkili arkadaşlar, bir testere ve çekiç yardımıyla nasıl çıkartacağını anlatırlar.

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #7. Praise God that it worked!

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #1. Use hacksaw to cut rim of the filter down to the glass.

Testere yardımıyla filtre çerçevesi, dört tarafında artı şeklinde kesilir.

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #2. Use Ballpein hammer to strike filter glass in progressively hard taps until filter glass breaks.

Yuvarlak uçlu çekiçle vurma şiddetini arttırarak cam filtresi kırılır.

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #3. Pick out shattered glass of filter.

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #4. Blow off glass/metal bits, then using pliers, bend/peel edges of filter rim into the centre of the filter to pull pressure off of inner threads of lens.

Cam parçaları karga burunla temizlenir fakat merceğe zarar vermeden.

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #4. Using pliers, bend/peel edges of filter rim into the centre of the filter to pull pressure off of inner threads of lens.

Çerçeve karga burunla dikkati bir çekilde dişliye zarar vermeden çıkartılır..

Salmon Arm, BC - Steps to remove a stuck lens filter: #6. Again, blow off glass/metal bits, and replace with new filter.

Sizin daha farklı ve mantıklı bir yönteminiz varsa merakla bekliyorum 🙂

Kaynak: http://fstoppers.com/canons-terrifying-recommended-way-remove-stuck-filter

Yazıyı beğendiniz mi?

1 Yorum

  1. barış

    Filtrenin camını camcıların cam kesme elması ile kesmek daha az zarar verir lense bence çekiç kullanırken lensin camı cizile bilir sanırım

Yorum Yaz